сряда, 21 ноември 2012 г.

Английски Бултериер


Общ вид: Силно телосложение, мускулест, добре балансиран и активен, с живо, решително и интелигентно изражение.

Характеристика: Бултериерът е гладиатор сред кучетата, изпълнен с огън и смелост. Негова характерна особеност е яйцеобразната глава с изпъкнал профил (downface). Независимо от своя размер мъжките трябва да изглеждат мъжествени, а женските женствени.Темперамент: Уравновесен, подчиняващ се на дисциплина, въпреки своята упоритост. По отношение на хората е дружелюбен.

Глава и череп: Главата е дълга, силна и дълбока към края на муцуната, но не груба. Ако се гледа отпред тя е яйцевидна, добре запълнена без вдлъбнатини и неравности. Горната част на черепа е почти плоска между ушите. Профилната линия е леко изпъкнала, спускайки се от върха на черепа до края на носа, който трябва да бъде черен и извит надолу. Ноздрите са добре развити, долната челюст е дълбока и силна.

Челюсти: Зъбите са здрави, чисти, силни, с добра големина, равномерно разположени с плътна захапка като ножица, освен това горния ред зъби плътно покрива долния без наличие на празнини и зъбите са поставени в челюстите вертикално. Устните са сухи и добре прилепнали.

Очи: Изглеждат малки, тесни, косо поставени и триъгълни. Дълбоко поставени, черни или тъмнокафяви, с пронизващ блясък. Разстоянието от края на носа до очите е видимо по-голямо отколкото от очите до края на черепа. Сини или частично сини очи са нежелателни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар