🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Дого Аржентино

Дого Аржентино

Отглеждане и дресировка на Дого Аржентино

Отглеждане

Отглеждане на Дого аржентиноПървото нещо, което трябва да се уверите преди да започнете да си търсите кученце е, че наистина искате да си вземете куче от тази порода. Това се отнася, както за Дого Аржентино, така и за всяка друга порода куче.

Ако сте убедени, че тази порода е подходяща за Вас, трябва да потърсите къде и как можете да го намерите. Трябва да знаете, че намирането на качествено кученце изисква време и търпение.

Можете да попитате в местните киноложки клубове дали някой в околността отглежда породисти кучета. Проучете какви са стандартите на породата, за да сте сигурни, че си купувате чистокръвно кученце. Преди да го купите трябва да се уверите, че и характера му е подходящ за Вас.

Грижи за козината

Късата козина на породата предполага и нейното лесно поддържане. Необходимо е изчеткване 1 път седмично за да се поддържа нейният вид.

Дресировка

Обучение на Дого аржентиноИнтелекта и чувствителността на тези кучета позволява послушание и възможността за добро обучение.

Практикуването на подчинение носи радост за кучето и ако то показва послушание, обикновено няма проблеми при обучението му.

То е готово за нови игри и когато показва насърчение и позитивна мотивация става нетърпеливо и започва да Ви се примолва.

Дого Аржентино не разбира грубите, насилствени методи на обучение и неприятната нагласа в хората и поради това не трябва да се обучава с такива методи. Важно е още от първия ви контакт с кучето да му покажете кой е шефа. Това обаче се постига с любов, а не със сила.
Рейтинг:
2.4/5 на базата на 7 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

30.
Имам малко дого на 2 месеца и е глухо какво да правя и как да го васпитавам
29. валката
много пика като бебе 3-4 месеца,нормално ли е
28. Петранка Тинева
Имаме дого аржеентино на 2год.здрав,весел,игрив но много му пада козината.Постоянно целогодишно.Непрекъснато трябва да се чистят косми
27. leda
искам съвет.имам дого аржентино,поне така твърдят приятелите ми,които ми го подариха.един човек е имал бебе кане корсо и дого аржентино,това което аз имам,има черно носле,черни петънца по коремчето ,на 3,4 месеца е и тежи 15кг,много прелича на дого,защото има и черни петънца по ушите.но как да съм сигорна.знаете ли някакви отличителни белези.клавиатурата ми е странна и не знам къде са някои букви,за което съжалявам.като белла,дого аржентиното ми се изправи е до носа ми а аз съм 1 50.дого аржентино ли е
26. д-р БауБау
До 24, 25. - признаците, които сте описали водят към епилепсия. В домашни условия трудно бихте му помогнали, съветваме за възможно най-бърз преглед от ветеринар.
25.
Мята се на групата.Получава тикове
24.
Кучето еДого Аржентино с някаква крастоска от два дена опъва шия и се мята по групи.Получава като пристапи,няма сили и получава токови.Как да му помогнем.
23. д-р БауБау
До 22. - ще има, да, но не можем да Ви кажем точно кога ще бъде готова.
22.
Ще има ли статия за корейски мастиф
21. д-р БауБау
До 18. - ние бихме посъветвали за Немска овчарка - изключително податливи са на обучение. Другите две породи също са подходящи. Имайте предвид, че която и порода да изберете, обучението трябва да започне още докато е малко!
20. Никалъс
Алабаи *
19. Никалъс
Бихте ли ми казали някоя порода, аз мисля Риджбек или Алабама но искам да се посъветвам
18. Никалъс
Искам да си взема силно и голямо куче което да мога да го науча да ме слуша но и при опасност да ме защити
17. д-р БауБау
До 16. Иви - за да сте сигурни в чистокръвността на кученцето изисквайте родословие при закупуването му. Относно цвета на нослето - срещат се кучета от породата и с частично светли носове - розово-черни.
16. Иви
Здравейте :) Харесала съм си кученце,което стопаните му ми представиха за Дого Аржентино. Това което ми направи впечатление в статията е цвета на нослето. Трябва да е черно,а кученцето което искам е със светло носле. Тоест да разбирам,че има шанс да си купя кученце с неизвестна порода? :/ (майката е с черно носле). Не,че няма да го взема,ако не е чистокръвно- пак ще си го обичам,но искам да знам за какво точно давам толкова пари... Въпроса ми е да го мисля ли това носле или да взимам кученцето и да се надявам да е дого,докато придобие някакъв вид :D Не разбирам нищичко от тази порода. Гледала съм само Кане Корсо и "пит бул",който се оказа НЕ-Пит Бул :D
15. dogo
Забранени са във Великобритания: за въпросите от Facebook.
14. д-р БауБау
До 13. - не, не е нормално. Ако проявява това поведение от скоро се консултирайте със своя ветеринар.
13.
Кучето е на две години но ,много вие или плаче.Това нормално ли е.
12. д-р БауБау
До 10,11. - съветваме Ви да се прегледа от ветеринар, за да сте сигурни, че наистина не чува. Ако се потвърди има начини за общуване с глух домашен любимец. Не се притеснявайте.
11. димо
Какви мерки е нужно да се предприемат при глухо куче и имали обратим момент?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...