Кучета

Всичко за Ваймаранери

Всичко за Ваймаранери

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. История на породата
  2. особеност
  3. Плюсове и минуси
  4. Характерни черти
  5. Условия за съдържание
  6. Какво да храня?
  7. Как да се грижим?
  8. Възпитание и обучение
  9. Отзиви на собственика

Ваймаранер е рядък и необичаен животински вид. Тази порода кучета се характеризира с необичаен цвят на козината, както и с експресивен вид. Този луксозен домашен любимец се смята не само за виртуозен ловец, но и за отличен домашен спътник.

История на породата

Произходът на породата на кучетата от Ваймаранер е спорен. Точните данни за кучетата са достъпни едва от 1969 г., когато животното е признато от Международната кучешка федерация. За първи път за този представител на животинския свят се споменава през XVIII век, информацията имаше пряка връзка с френския крал Луи IX. В допълнение към високата позиция в обществото, този човек е известен с два неуспешни кръстоносни похода. При нападението срещу Египет в района на река Нил е разбит отряд на кръстоносците.

Луис избяга заедно с оцелелите воини. След четиригодишен престой в Сирия царят се завърнал в родината си, след като майка му починала. Точно по това време, или по-скоро през 1254 г., с владетеля на печалбата на кучето, които се характеризираха необичайно сиво-синьо палто.

Четириногите пътници получиха висок статус на синьокръвни хора и бяха наречени кучетата на Сейнт Луис. Кралската опаковка съдържаше повече от десет представители, които Гастон де Фуа описал подробно в своите писания.

Дори и след смъртта на царя, кучетата продължават да живеят с кралски статут. Благодарение на необичайния вид на френските наричани домашни любимци "сребърни призраци". Както се вижда от многобройните споменавания на кучетата, те бяха прекрасни ловци на големи животни, През XIV век населението на представителите на тази порода бързо нараства. Освен че са използвани за професионални цели, животните станаха част от модерната тенденция на времето.

Потвърждават забележителната позиция на Ваймаранер в обществото картини от XVII век. На тези платна кучетата бяха запечатани не като аксесоар, а като лоялни спътници на хора.

Има информация, че Дебютът на животното на изложбата в Берлин беше провал, тъй като основателите на събитието не забелязаха никакви уникални характеристики на кучето в неговия външен вид, смятайки го за половин вид.

В момента кученцата с призрачни кучета се продават в Германия и други страни по света, но животновъдите не се отказват от животното в условия на нисък жизнен стандарт.

особеност

Weimar Pointer е сравнително голямо куче, което има специални характеристики на външен вид и характер. Някои обикновени хора смятат това животно за приличащо на Kurzhaars със странен цвят на козината.

Weimaraner е ловна порода кучета със среден размер на тялото и добре изразен секс. Кучката е по-елегантна, изтънчена, по-приятна от куче. Хрътката има определени стандарти за височина и тегло, а именно:

  • теглото на кучето е от 30 до 40 кг, височината при холката - от 62 до 67 см;
  • Теглото на кучето може да бъде от 25 до 35 кг, височината при холката - от 59 до 63 см.

С подходящи грижи и хранене "сребърният призрак" живее от 10 до 14 години. Описание на породата според стандарта изглежда.

  • глава, Черепът е със среден размер, пропорционален на тялото. На заобления тил стои малък хълм.Широкото чело отделя браздата с концентрирано или напрегнато състояние, покрива се с кожни гънки.

Скулите и очните кухини се характеризират с достатъчна тежест. При дъвчене има добра тежест на мускулите, веждите активно участват в изражението на лицето на муцуната.

Преходът от челото към носа е умерен. Самият носов мост е плосък, има малка чатала близо до лоб. Затегнатите устни нямат брилевски прояви. Пигментацията на тялото се наблюдава по краищата на устните и венците.

  • Зъби. Weimaraner се характеризира с пълен набор от силни зъби със средни размери. Ножичната захапка няма пропуски. Силните и мощни челюсти имат много силна захапка.
  • Носът е с големи размери и класическа форма. Краят му излиза над долната челюст. Носът се характеризира с тъмна чернодробна пигментация. Цветът избледнява до сиво.
  • Зрителни тела. Според стандарта очите на животното са кръгли, спретнати, средни по размер. Външният ъгъл на клепача се повдига към ушната мида. Цвят на тялото или пигментация според тона на козината е присъщ на сухите клепачи. Това животно се характеризира с очи с кехлибарени нюанси, в кученцата обикновено ярко син цвят.
  • Ушите. Големите уши на Ваймарското ченге имат триъгълна форма и заоблени ръбове. Органите на слуха на кучето имат силно приземяване и непосредствена близост един до друг. Хрущялът на ушите е умерено мек. По време на успокояване на домашните любимци ушите висят от страните на главата, краищата им са разположени на нивото на челюстите. По време на концентрацията ушите се вдигат и се насочват напред.
  • Тяло. Животното има умерено удължена форма на тялото, закръглена средна шийка със завой, удебелен към раменния пояс и плавен преход към холката. Последният е добре изразен, изправеният гръб се характеризира с умерена ширина и закръглена крупа.

Гърдите са присъщи дълбочина и малка ширина, което допринася за липсата на смущения при движение или метене стъпка. Кожата се характеризира с еластичност и умерено напрежение. Ребрата са заоблени, продълговати и плоски.

  • Крайници. Предните крака се характеризират със сухота, достатъчна дължина, равномерност, поставени са под холката. Силните задни крака са добре развити мускули, техните стави са твърдо артикулирани. Скакателните стави, лакътя и метакарпусите са успоредни на тялото. Четка кучета са гъста бучка, те имат силни пръсти с мощни нокти.

Цветът на ноктите е сив. На подложките има еластична кожа, която е оцветена, за да съответства на козината на домашния любимец. Характеристиките на челната четка на Weimaraner могат да се нарекат визуална селекция на средния пръст, която е по-дълга от останалите. Защитните кърпи трябва да бъдат отстранени в най-ранна възраст на животното.

  • Опашката на кучето е силна, дебела, изтънява до края. Има нисък поста, в състояние на възбуда, издига се до нивото на гръбначния стълб. Опашката не е присъща на огъване и контакт с гърба.

В зависимост от дължината на козината "сребърен призрак" разделени на следните типове.

  1. Широкомащабна Weimaraner. Има къси косми с голяма дебелина, които се вписват плътно и се характеризират с твърдост, откъдето идва и името.
  2. Weimaraner с дълги коси, Косата на този домашен любимец е дълга (до 5 см), вълниста, мека. На главата има гъста къса козина, а на ушите - ресни. Опашката е представена под формата на езда на бричове, на задните крака и между пръстите е дълга коса. Наличието на подкосъм не се счита за задължително.
с дълги коси
къси коси

Ваймаранерът е най-рядкото разнообразие на тези животни. Животното има двуслойна вълна, дебел подкосъм и горна коса със средна дължина. Строго ограничен обхват на цвета на козината на Ваймарския указател е основният показател за чистокръвността на съвременните кучета. Стандартът предлага 3 варианта за цвета на кожата на животното:

  • сребро, опушено сиво с възможен мек нюанс на ниска интензивност;
  • кафяво-сиво, но ако домашният любимец е оцветен в шоколад или има богати кафяви петна, той не е чистокръвен;
  • сива мишка.

Много представители на тази порода имат кафяв цвят вълна, която се измива с рецесивен ген. Ако кръстосани кучета са кръстосани, кученцата от кафяв, кестен и черен цвят ще бъдат в постелята.

Въпреки строгите стандарти, има сини Ваймаранери, които всъщност са животни със замъглена черна коса.

Следните могат да се нарекат недостатъци на тази порода ловни полицаи:

  • грубост или лекота на тялото;
  • срив, свит назад;
  • бъчви, неразвитост на гърба;
  • прекомерно стягане на корема;
  • обърнати лакти, равнината на лапите;
  • ограничени движения;
  • острота на късата муцуна;
  • вдлъбнатост на задната част на носа;
  • много пухкава кожа;
  • неправилна захапка;
  • интензивността на цвета на козината, която замества сивия цвят;
  • малодушие, липса на темперамент.

Плюсове и минуси

В допълнение към активността и дружелюбността, представителите на кучето Ваймар имат следните предимства:

  • високо умствено развитие;
  • добро отношение към децата;
  • привързаност и лоялност към господаря;
  • способност за лесно усвояване и обучение;
  • необичаен външен вид, по-специално цвят на козината и цвета на очите.

Сред минусите на този домашен любимец може да се отбележи, както следва:

  • необходимостта от често и продължително ходене на домашния любимец;
  • лоша толерантност към самотата;
  • необходимостта от активен отдих;
  • предразположение към определени заболявания;
  • неподчинение по време на преследването на играта.

Характерни черти

Ваймаранерите са същества, които са много лоялни към собствениците си, те предпочитат винаги да са близо до човека. Самотата не понася животното. Пет не се характеризира с агресия, той обича да прекарва време с деца и винаги е готов да стане тяхна защита. Кучето е приятелско, забавно, безстрашно, бързо и пъргаво създание., Той винаги трябва да се занимава с активни забавления, например спорт или лов.

Често животното се занимава с катран, фризби, ловкост, курсинг и други дейности, където е възможно да се изхвърли натрупаната енергия. Представители на тази порода се считат за големи ловци, с помощта на щанда посочват мястото на играта. Това куче може да измъкне патица от водата, да намери и вдигне глиган., Въпреки това, когато живеят в градска среда, ловният инстинкт може да бъде проблем, поради което кучето винаги трябва да бъде на каишка.

Като малко кученце, weimaraner може да се разбираме добре с други домашни любимци. В някои случаи кучето може да бъде раздразнително, ако не е повдигнато или има малко упражнения. Животното се отнася към непознати с недоверие, може да лае силно.

Условия за съдържание

Поддържането на активно голямо куче в градски апартамент не е добра идея. Най-добрият вариант за Ваймарското ченге е частна къща, около която има оградена площ, идеална за разходка с кучето.

Това животно се нуждае от редовни разходки на чист въздух, както и интензивни товари. Заедно с собственика на домашни любимци е дълга разходка, лов, участие в обучение.

При липса на физическо натоварване може да има здравословни проблеми.

Преди да донесете ваймарско сочещо кученце във вашия дом, ще трябва да изпълните следните дейности:

  • организирайте място за почивка под формата на удобен и мек шезлонг;
  • за да се подготви място за ядене на храна, голяма купа е подходяща за консумация на чистокръвен домашен любимец, за предпочитане с възможност за регулиране на височината;
  • направете помещението безопасно за кучето: премахнете обекти, които бият, са под електрическо напрежение, както и малки обекти;
  • купуват аксесоари, дрехи за всеки сезон, и също така оборудват малка волиера за съхранение в дома си.

Какво да храня?

Въпросът за хранене на кучета от Ваймаранер е доста отговорен. Да се ​​вземе решение за вида храна за домашни любимци е още преди да се появи в къщата. Диетата на кучето има значителни разлики от човешкото. Правилата за хранене на представители на тази порода са много сходни с храненето на кучета от други породи.

Основните правила на хранене Weimaraner изглежда.

  1. Ловците и атлетите се нуждаят от по-висококалорична диета. В този случай си струва да се вземе предвид активността на кучето, неговия начин на живот, тегло, възраст.
  2. При избора на естествена храна Заслужава си да си припомним, че едно куче се нуждае от повече храна, отколкото други кучета със същото тегло. Причините за това са ускорен топлообмен и метаболизъм на домашни любимци.

Ваймаранските кученца се нуждаят от най-малко 1 литър храна на ден, а на възрастните - 1,5-2,5 литра или един килограм.

    Това изчисление е приблизително, собственикът трябва да следи състоянието на кучето и да контролира обема на продуктите. Ако едно животно губи тегло, тогава си струва да се хранят повече, а ако бързо набира тегло, тогава давайте по-малко храна.

    Пет не е желателно да се храни от масата ви. В диетата на кучето трябва да се придържат към пълната стойност и баланс. Собственикът може да даде предимство на храненето на животното със сух индустриален фураж от най-висок клас или самостоятелно приготвена храна. Холистичната и качествена храна напълно задоволява нуждите на кучето във всички необходими компоненти за него.

    Маркови продукти са идеални за кученца. Orijen Puppy Largeза възрастни представители на породата - Платинен Възрастен куче Агнешко и Райс Акана Наследство Възрастни Големи Породи Без Зърно за хиперактивно животно подходяща храна Акана Наследство Спорт & Agility Зърно Безплатно,

    Следните съставки трябва да присъстват в диетата на домашния любимец:

    • сирене, извара и кефир;
    • говеждо и агнешко;
    • елда;
    • зеленчуци, плодове, зеленчуци;
    • специални кости от магазин за домашни любимци;
    • карантия под формата на далак, трахея, търбух;
    • морска риба без кости.

    Кученца от тази порода трябва да бъдат научени на всички продукти от ранна възраст. След известно време, един възрастен домашен любимец ще бъде щастлив да яде малини или моркови. Домашната храна е най-добрият вариант за хранене с Ваймаранер, но трябва да се включат и минерални добавки. Ако животното е правилно хранено от ранна възраст, тогава много здравни проблеми могат да бъдат избегнати.

    Също така, собственикът трябва да е наясно с списъка на продуктите, които са забранени за изхранване на кучето. Те включват:

    • кости от тръбен тип;
    • грозде в прясно и изсушено;
    • шоколад;
    • чесън;
    • цвекло;
    • царевица, пшеница, соя, бял ориз;
    • лук.

    Честотата на хранене на кучета от тази порода:

    • кученце за 2-3 месеца - около 6 пъти на ден;
    • домашни любимци за 3-4 месеца - 4 пъти на ден;
    • куче на 4-9 месеца - 3 пъти на ден;
    • от 10-месечна възраст, трябва да хранят кучето 2 пъти на ден.

    Водещият на Ваймаран трябва да помни, че звярът не може да бъде хранен веднага след ходене или тренировка с водач на кучета. Животното трябва да почива за около 30 минути, след което водата се изсипва в купа. Храната за кучета дава около час след тренировка. В горещия сезон кучето може да бъде хранено веднъж на ден. С две хранения на ден трябва да се сервират по-хранителни и калорични храни вечер.

    Изключение се счита за работещ официален пингвин, който трябва да се храни с подхранваща храна, преди да започне работа.

    Особености на храненето на кученца, които се съдържат в домакинските продукти.

    Възраст на кученцето

    Продукти в килограми

    до 4 месеца

    Месо, риба - 0.4; овесена каша - 0,3; зеленчуци - 0,2; мляко - 0,5; рибено масло - 0.01.

    4-6 месеца

    Месо и риба - 0,5; овесена каша - 0,4; зеленчуци - 0,3; мляко - 0,5; рибено масло - 0,02.

    до 10 месеца

    Месо и риба - 0,6; овесена каша - 0,5; зеленчуци - 0,4; мляко - 0,2; рибено масло - 0,02.

    Храната, която се поставя в купа за кучета, трябва да има умерена температура.Ако храната е твърде студена или гореща, животното може временно или трайно да загуби аромата си.

    Както майките, така и кученцата не трябва да получават храна в големи парчета, тя трябва да бъде предварително нарязана на кубчета.

    Как да се грижим?

    Животното трябва да прекарва много време в разходка на чист въздух, докато се връща в топла стая. Shorthair Weimaraners не са подкосъм, така че те не трябва да се гребен, ще бъде достатъчно, за да почистите кожата с гумена ръкавица или четка. За да премахнете мъртвата коса, е необходимо да почистите домашни любимци по посока от главата до опашката. Тази процедура трябва да се прави на всеки 7 дни.

    Уеймар с удължена коса Струва си да разресваме всеки ден, като използваме четка с дълга купчина.

    Ежедневните грижи за кучета включват миене на зъбите и ушите. Освен това, кучешки уши трябва да се почистват след къпане у дома или в езерце. Зъбите трябва да се почистват няколко пъти седмично, но за да се предотврати неприятната миризма от устата, процедурата може да се извършва всеки ден.

    Ако държите домашния си любимец чист, можете да избегнете развитието на много заболявания. Седмично, кучето трябва да реже ноктите си, използвайки нож за нокти. Краткосрочните "сребърни призраци" трябва да се къпят не повече от веднъж на всеки 30 дни. Въпреки това, едно активно животно може бързо да се замърси и затова може да изисква допълнително третиране на водата.

    Дългокосните представители на тази порода се нуждаят от повече грижи, тъй като вълната им е специална и проливането е по-забележимо. Когато къпане кучета трябва да използвате специален ветеринарен шампоан.

    Weimaraners рядко се разболяват, обаче, при избора на кученце, трябва да се запознаете с прехвърлените заболявания на предците си.

    Може да има опасения за най-често срещаните животински патологии.

    1. Болест на Morella-Barlow. Това е заболяване на бързо растящи кучета от голяма порода. Засегнатото животно има дълги кости. Да се ​​признае болестта може да бъде от куцота, лош апетит, летаргия.
    2. Дисплазия на тазобедрените стави. Заболяването се проявява чрез дегенерация на ставите в тазовата и бедрената област. В същото време се забелязва, че животното се движи с гръб по време на ходене, а крупата е спуснат. Болен домашен любимец отказва да слезе и да се изкачи по стълбите.
    3. Von Willebrand болест проявява в нарушения на кръвосъсирването. При това заболяване животното има спонтанно кървене в носа, както и кръв в урината. Увреденото куче има значителна загуба на кръв.
    4. Чревна инверсия - Това е счупена структура на чревните примки. Заболяването може да се прояви продължително запек. При липса на подходящо лечение на това заболяване може да настъпи смърт.
    5. Заболявания на органите на зрението. Най-често срещаните са ретиналната атрофия, волвулус, допълнителен цилиарния ред.
    6. Разширяване и усукване на стомаха, Тази патология засяга изключително големи кучета. За болестта се характеризира с бързо развитие, както и възможността за смърт на домашен любимец.
    7. хипотиреоидизъм - Това е нарушено функциониране на щитовидната жлеза. Болно куче може да изпита затлъстяване, стерилност, умствена изостаналост.
    8. миастения, Тази неврастенична патология се проявява в мускулна слабост. По време на хода на заболяването при животно може да има загуба на глас, способност за преглъщане и мигане. Болните кучета не толерират физическо натоварване.
    9. Дегенеративна миелопатия - Това е болест, която разрушава мозъка. Често те са болни възрастни домашни любимци. Болестта може да се прояви под формата на загуба на координация, слабост в краката. Болно куче при ходене може да се люлее и рязко да падне.
    Болест на Морела-Барлоу
    Чревна инверсия

    За да се предпази от опасни болести, домакинът трябва незабавно да ваксинира Ваймаранера. Придават „сребърен знак“ от следните заболявания:

    • бяс;
    • парагрипен;
    • чумни хищници;
    • trihofitii;
    • лептоспироза;
    • паравирусен ентерит;
    • коронавирус;
    • инфекциозен хепатит.

    Присаждането трябва да се приема сериозно, стриктно следвайки графика за присаждане.

    Възпитание и обучение

    Участието в обучението на Weimar Pointer е неусложнено упражнение, което ще донесе много положителни емоции. Благодарение на вниманието на кучетата и стабилната им психика, тези домашни любимци са усърдни и внимателни ученици. Кученцето може лесно да овладее стандартните работни екипи, тъй като кръвта на ловеца се влива в нейните вени. Обучението на кучето трябва да се основава на нуждата му да има спътник. Ваймаранер има голямо желание да бъде близо до човек и да го угажда, затова разбира всичките му искания.

    Понякога високата интелигентност и желанието да бъдат независими може да попречи на обучението, както и желанието да избяга и да преследва плячка във всеки един момент. При обучението на Ваймаранер трябва да се обърне внимание на такива съвети:

    • заслужава да започнете отглеждане на кученце от момента, в който се появи в къщата;
    • Не можете да променяте правилата: първоначално определяте границите на допустимостта, заслужава си да ги спазвате постоянно
    • строго е забранено да се използва насилие и физическо наказание по отношение на домашен любимец от тази порода;
    • по-добре е кучето да се обучава на тихо място, където има малко хора и други животни, така че кучето да не се разсейва;
    • в очите на кучето си струва да бъдеш лидер и да не губиш авторитета си;
    • Възможно е да се обучава кученце на детската площадка за кучета само след като се привикне с миризмата и шума на улицата;
    • за обучение на активни игри, можете да използвате присъщата естествена активност на кучето.

    Кучешкото обучение може да се практикува самостоятелно, но най-добрият ефект може да се постигне, ако се даде на кучето за обучение на специалист.

    Отзиви на собственика

    Ваймаранерите са интелигентни и самоволни същества, които в момента не са често срещани. Според прегледите на собствениците на тези животни, домашен любимец не е достатъчно прост разходки с мъж, активен кученце се нуждае от постоянно бягане и преследване на плячка. Животното получава всичко, което хваща окото му, може да е жаби, съседни котки, гълъби. В тези същества има много енергия, която трябва постоянно да се изпраща някъде.

    "Сребърни призраци" не са играчки за хора, а умни и интересни животни., Кучето изисква правилно хранене и своевременно ваксиниране, за да води дълъг и щастлив живот. Кучето също се нуждае от внимание, компетентно обучение и отговорно отношение от страна на човека.

    Тази порода кучета е много рядка, така че кученцето може да бъде резервирано предварително в развъдника, има такива както в Русия, така и в други страни по света. Дете с добър родословие може да струва до 60 000 рубли.

    Weimaraner е идеален домашен любимец за активни и любознателни хора, които са склонни към дълги разходки. Собствениците на кучета от тази порода вече са оценили лоялността на редовните спътници, които са способни да участват пълноценно във всякакви приключения и приключения, както и да защитават собственика, ако е необходимо. Тези ченгета не могат да оставят безразличен всеки любител на кучета, тъй като те се характеризират с елегантност, аристократичен необичаен вид и отличен характер.

    Повече информация за тази порода можете да намерите в следващия видеоклип.

    Напишете коментар
    Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

    мода

    красота

    отношения